Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський обговорив з головою МВФ фінансову підтримку України


Крісталіна Георгієва
Крісталіна Георгієва

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що обговорив із директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою питання забезпечення фінансової стійкості України й підготовку до повоєнної відбудови.

«Маємо чіткі плани на зараз, а також бачення перспектив. Переконаний, що співпраця України та МВФ і надалі буде плідною», – написав Зеленський у твітері.

Георгієва – болгарський економіст, яка також обіймала посаду виконавчого директора та виконувача обов’язків президента Світового банку.

Цього тижня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль візьме участь у зустрічах із офіційними особами МВФ та Світового банку у Вашингтоні, щоб знайти додаткові кошти для України, економіка якої потерпає через вторгнення російських військ.

Шмигаль 17 квітня закликав західні країни надати додаткову фінансову допомогу Україні, а також зброю та боєприпаси.

«Лише половина нашої економіки працює», – сказав він телеканалу ABC, додавши, що щомісячний дефіцит бюджету України становить 5 мільярдів доларів.

Міністр фінансів України Сергій Марченко та голова НБУ Кирило Шевченко планують приєднатися до Шмигаля у Вашингтоні та взяти участь у круглому столі щодо України, організованому Світовим банком 21 квітня.

Президент Світового банку Девід Малпасс заявив минулого тижня, що банк готує пакет підтримки для України на суму 1,5 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG