Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський достроково звільнив 4 членів Нацради з питань телебачення, двох перепризначив


Зокрема, Зеленський звільнив Юрія Зіневича, Валентина Коваля, Сергія Костинського й Уляну Фещук, а потім перепризначив Коваля і Зіневича
Зокрема, Зеленський звільнив Юрія Зіневича, Валентина Коваля, Сергія Костинського й Уляну Фещук, а потім перепризначив Коваля і Зіневича

Президент України Володимир Зеленський достроково припинив повноваження чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, призначених за його квотою, і перепризначив двох із них. Про це йдеться в указах від 4 і 5 березня, оприлюднених на сайті голови держави.

В указах вказано, що рішення про дострокове припинення повноважень членів Нацради Зеленський ухвалив, «відповідно до пункту 9 частини першої, частини четвертої статті 8, частини п’ятої статті 16 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення». У цих нормах вказано, що президент може звільнити призначених за його квотою членів Нацради у разі незадовільної оцінки їхньої діяльності за результатами розгляду звіту.

Зокрема, Зеленський звільнив Юрія Зіневича, Валентина Коваля, Сергія Костинського й Уляну Фещук, а потім перепризначив Коваля і Зіневича.

Указів про ще два призначення на сайті президента немає. При цьому кворум у Нацраді зберігається. За законом, вона повноважна при призначенні не менше шести її членів.

Згідно із законодавством, Національна рада з телебачення і радіомовлення складається з восьми осіб: чотирьох призначає Верховна Рада, чотирьох – президент.

Закон передбачає, що президент має призначити нового члена Нацради протягом одного місяця з дня припинення повноважень попереднього.

XS
SM
MD
LG