Доступність посилання

ТОП новини

«Ми не зможемо зупинити війну без прямих перемовин з Росією» – Зеленський


Президент України Володимир Зеленський на передовій (фото архівне)
Президент України Володимир Зеленський на передовій (фото архівне)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна не зможе розв’язати збройний конфлікт на Донбасі без прямих переговорів з Росією. Про це президент сказав під час послання до парламенту у середу.

«Ніхто, крім нашої армії, нас не захистить, це правда. Ми повинні зізнатися, що без нашого війська ми не зможемо зупинити війну. І ми повинні сказати правду, що ми не зможемо зупинити війну без прямих перемовин з Росією. І сьогодні це визнали всі зовнішні партнери. Всі зовнішні – визнали, а деякі внутрішні це не визнають», – сказав Зеленський, і кивнув пальцем у бік сесійної зали, де сидять представники «Європейської солідарності», лідером яких є експрезидент Петро Порошенко.

Зеленський додав: «Якщо ми хочемо повернути Донбас, тдавайте. А, якщо ми хочемо просто ходити і про це говорити, то давайте нічого не робити».

Питання про можливу зустріч президентів Росії і України почало обговорюватися ще навесні 2021 року, тоді Зеленський заявив про готовність зустрітися з Путіним «у будь-якій точці українського Донбасу».

Пізніше, після кількох заяв про можливість зустрічі, офіційний Кремль заявив, що навряд чи цей діалог відбудеться, так як Зеленський наполягає на обговоренні Криму, а Кремль вважає, що там немає теми для обговорення. Крім того, Росія відкидає звинувачення України і Заходу у збройній підтримці бойовиків. Кремль каже, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG