Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський щодо обстрілу Білопілля: «потрібно більше можливостей для ударів у відповідь по Росії»


Україні потрібно «більше можливостей, щоб бити по Росії» у відповідь на її обстріл центру Білопілля в Сумській області, каже Володимир Зеленський
Україні потрібно «більше можливостей, щоб бити по Росії» у відповідь на її обстріл центру Білопілля в Сумській області, каже Володимир Зеленський

Україні потрібно «більше можливостей, щоб бити по Росії» у відповідь на її обстріл центру Білопілля в Сумській області, зазначив президент Володимир Зеленський у своєму новому зверненні 8 квітня.

«Наразі в нашому місті Білопілля Сумської області триває рятувальна операція після російського удару керованою авіабомбою - прямо по центру міста», – йдеться в заяві.

За його словами, «багато пошкоджень міської забудови, є поранені, станом на цей час відомо про одного загиблого».

Президент повідомив, що «Україні потрібно більше можливостей бити державу-терориста у відповідь – військових, санкційних, економічних, юридичних та інших можливостей».

«Окупант нічого іншого не зрозуміє. Тільки силу, тільки власні, російські втрати. І ми маємо це забезпечити – всі у світі, хто дійсно цінує мир і прагне миру», – додав президент.

У місті Білопілля Сумської області, яке зазнало обстрілу вдень 8 квітня, загинула жінка, ще троє людей зазнали поранень, один із поранених перебуває в тяжкому стані, повідомила обласна військова адмінінстрація.

За даними влади, по центру Білопілля російські військові скинули чотири керовані авіабомби.

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Останнім часом ці атаки посилилися.

5 квітня у двох територіальних громадах Сумщини оголосили обов’язкову евакуацію дітей у примусовий спосіб. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що це «рішення було ухвалене через безпекову ситуацію».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG