Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський прибув до Швейцарії з візитом


Президент України Володимир Зеленський під час прибуття до Швейцарії, 15 січня 2024 року
Президент України Володимир Зеленський під час прибуття до Швейцарії, 15 січня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом.

Він планує зустрітися з лідерами країни та взяти участь у Давоському форумі, зокрема у Берні проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, президенткою Швейцарії Віолою Амхерд.

Зеленський уточнив, що у Давосі він планує провести важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку євроатлантичної інтеграції України, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість країни.

Президент України Володимир Зеленський (посередині) під час прибуття до Швейцарії, 15 січня 2024 року
Президент України Володимир Зеленський (посередині) під час прибуття до Швейцарії, 15 січня 2024 року

Агентство Bloomberg із посиланням на джерела, повідомило, що, зокрема, президент України у Давосі зустрінеться з виконавчим директором одного з провідних американських банків, JPMorgan Джеймі Даймоном. JPMorgan консультував Зеленського щодо залучення приватного капіталу для різних проєктів із реконструкції. Офіційно про зустріч поки не повідомляли.

14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. На порядку денному зустрічі – «розгляд 5 пунктів української формули миру, а саме: виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації і повторення війни та підтвердження закінчення війни».

Організатори Всесвітнього економічного форуму, який відбуватиметься у Давосі (Швейцарія) 15-19 січня, анонсували виступ президента України Володимира Зеленського. Він запланований на 16 січня.

Форум

XS
SM
MD
LG