Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський їде до Швейцарії: візьме участь у форумі в Давосі, проведе низку зустрічей


Президент України Володимир Зеленський 15 січня розпочне робочий візит до Швейцарії, повідомляє його пресслужба
Президент України Володимир Зеленський 15 січня розпочне робочий візит до Швейцарії, повідомляє його пресслужба

Президент України Володимир Зеленський 15 січня розпочне робочий візит до Швейцарії, повідомляє його пресслужба.

Як зазначається, у межах візиту Зеленський зустрінеться з очільниками обох палат парламенту, лідерами партій і президенткою Швейцарії, візьме участь у Всесвітньому економічному форумі й проведе низку двосторонніх зустрічей.

Агентство Bloomberg із посиланням на джерела, повідомило, що, зокрема, президент України зустрінеться з виконавчим директором одного з провідних американських банків, JPMorgan Джеймі Даймоном. JPMorgan консультував Зеленського щодо залучення приватного капіталу для різних проєктів із реконструкції. Офіційно про зустріч поки не повідомляли.

Організатори Всесвітнього економічного форуму, який відбуватиметься у Давосі (Швейцарія) 15–19 січня, опублікували анонс виступу президента України Володимира Зеленського.

Його участь заплановано на другий день форуму. У програмі на 16 січня вказано спеціальне звернення Зеленського в межах панелі «Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі».

Виступ президента призначено на 14.15 за місцевим часом (15.15 за Києвом). Синхронний переклад для учасників здійснюватимуть англійською, арабською, іспанською, китайською, німецькою, українською, російською і французькою мовами, зазначено у програмі.

Раніше, 14 січня, у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. На порядку денному зустрічі – «розгляд 5 пунктів української формули миру, а саме: виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації і повторення війни та підтвердження закінчення війни».

Форум

XS
SM
MD
LG