Доступність посилання

ТОП новини

Вступ України до НАТО триматиме російський імперіалізм у минулому завжди – Зеленський


Президент України Володимир Зеленський (посередині) під час вручення йому Міжнародної премії імені Карла Великого. Аахен, Німеччина, 14 травня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський (посередині) під час вручення йому Міжнародної премії імені Карла Великого. Аахен, Німеччина, 14 травня 2023 року

Вступ України до НАТО «триматиме російський імперіалізм у минулому», зазначив президент Володимир Зеленський під час церемонії нагородження премією Карла Великого в Аахені.

«Не існує жодної раціональної причини, чому наші воїни, які б’ються заради нашої спільної свободи, заради наших спільних цінностей, не в одній організації з усіма іншими воїнами Альянсу. Якщо судити по плодах наших дій, то Україна вже в Альянсі, але де-юре рішення поки не ухвалене», – заявив Зеленський.

При цьому він наголосив, що НАТО варто ухвалити рішення про вступ України до блоку.

«Варто визначити алгоритм. Це мотивує наших воїнів і це важливо», – наголосив він.

Президент додав, що приєднання України дасть Північноатлантичному альянсу дасть «ще один історичний результат».

«Окрім посилення всієї Євроатлантики сміливістю українців, наше приєднання до Альянсу дасть ще один історичний результат – прапори НАТО поруч із прапорами України на нашому східному кордоні стануть тим замком, потужним замком, який триматиме російський імперіалізм в минулому завжди», – наголосив він.

Президент України Володимир Зеленський 30 вересня 2022 року повідомив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. Це сталося після того, як занепокоєні російським вторгненням в Україну Швеція і Фінляндія подали заявку на членство в НАТО в травні 2022 року. Майже через рік, 4 квітня 2023 року, Фінляндія офіційно стала членом НАТО. Швеція все ще чекає на ратифікацію від Туреччини та Угорщини.

XS
SM
MD
LG