Доступність посилання

ТОП новини

Представники релігійних організацій України розглядають можливість онлайн-богослужінь – МВС


Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві
Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві

Представники різних релігійних організацій та церков запевнили, що богослужіння може проходити онлайн. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі після зустрічі з представниками різних релігійних організацій щодо проблеми протидії поширенню коронавірусу.

«Загроза, з якою сьогодні зіштовхнулись люди, що проживають на території України, досить серйозна, але має низький рівень поширення. На цьому етапі, дотримуючись правил та ставлячись відповідально до своїх обов’язків можна зупинити розповсюдження вірусу. На нас лежить велика відповідальність за життя та здоров’я людей, тому ми повинні діяти рішуче та з розумінням» – зазначив Гогілашвілі.

Окрім онлайн-богослужінь, релігійні діячі зазначили, що кожен віруючий може проводити богослужіння у себе вдома.

Радник міністра МВС Іван Варченко заявив, що «правоохоронна система буде відповідно реагувати на випадки індивідуального чи колективного невігластва релігійних діячів, які ставитимуть під загрозу здоров’я чи життя людей».

«Обмеження на масові зібрання, торгівлю та пересування, встановлені у зв’язку з пандемією коронавірусу, як і обов’язок дотримуватися правил карантину та обсервації, обов’язкові до виконання, незалежно від релігійних переконань. Так само покарання, визначені статтями 325 та 137 Кримінального кодексу і стягнення за статтями 44, 173 та 188 Кодексу України про адміністративні правопорушення, не містять винятків для представників релігійних громад», – зазначив Варченко.

Папа Римський Франциск 8 березня порушив багатовікову традицію і вперше звернувся з недільною проповіддю до вірян не з Апостольського палацу, а за допомогою інтернет-трансляції.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалені Верховною Радою 17 березня закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

Вони, зокрема, передбачають значні (від 17 до 34 тисяч гривень) штрафи за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм; кримінальну відповідальність, «якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань». Якщо наслідком таких порушень стала смерть людини чи інші тяжкі наслідки, порушнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

На сьогодні в Україні офіційно підтверджені 14 випадків захворювання на COVID-19, дві людини померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG