Доступність посилання

ТОП новини

У Житомирі розслідують смерть ув’язненого з ознаками побиття – ОГП


Слідство стосується обставин смерті в’язня колонії №8 у Житомирі (фото ілюстративне)
Слідство стосується обставин смерті в’язня колонії №8 у Житомирі (фото ілюстративне)

Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво в трьох кримінальних справах щодо смерті ув’язненого у колонії №8 у Житомирі, повідомляє Офіс генерального прокурора 23 липня.

«Кримінальні провадження відкриті за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а також за фактами неналежного виконання обов’язків медпрацівниками філії держустанови «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в області та службової недбалості співробітників Житомирської установи виконання покарань щодо забезпечення належної охорони й нагляду за ув’язненими (частина 2 статті 121, частина 1 статті 140, частина 2 статті 367 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановило слідство, фельдшер міської медчастини «Центру охорони здоров’я ДКВС України» визначив попередньою причиною смерті в’язня «гостра серцева недостатність».

Читайте також: Американського програміста Джона Макафі знайшли мертвим у в’язниці в Іспанії

«Водночас, відповідно до висновку судово-медичного експерта, причиною смерті ув’язненого в установі виконання покарань стала тупа травма грудної клітини, множинні переломи ребер з ушкодженням легень, шок», – повідомляє Офіс генпрокурора.

Матеріали трьох проваджень об’єднали в одне. Досудове розслідування здійснюють слідчі управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому

Наразі матеріали кримінальних проваджень об’єднані в одне – досудове розслідування в ньому проводитимуть слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG