Доступність посилання

ТОП новини

Живицький розповів про спроби диверсійно-розвідувальних груп РФ зайти на Сумщину


Дмитро Живицький розповів, що останні три тижні щільність обстрілів армією РФ посилилась (фото ілюстративне)
Дмитро Живицький розповів, що останні три тижні щільність обстрілів армією РФ посилилась (фото ілюстративне)

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розповів у спеціальному ефірі Радіо Свобода, як російські диверсійно-розвідувальні групи намагались зайти на Сумщину та чи готується область до повторного вторгнення військ РФ.

«Область до цього готується з першого дня війни. Є інформація про те, що на території РФ зараз немає ударних угрупувань, які б могли спробувати прорвати кордон з Україною, повноцінно сюди зайти і спробувати вести на нашій території бойові дії чи спробувати окупувати населені пункти», – каже Живицький.

За його словами, російські диверсійно-розвідувальні групи двічі намагались зайти на Сумщину.

«Були дві спроби заходу диверсійно-розвідувальних груп в область, були бої і не допустили їхнє входження на територію України. На кордоні точилися бої, вони намагались зайти на БТР і ще певною технікою в область, але були вибиті. На жаль, є втрати серед наших прикордонників, але ці спроби були перервані і більше не повторювались», – зауважив голова ОВА.

Живицький розповів, що останні три тижні щільність обстрілів армією РФ посилилась.

За півтора місяця щоденних обстрілів суттєво пошкоджено соціальну інфраструктуру – школи, дитсадочки, заклади інтернатного типу для людей з інвалідністю, каже посадовець.

«У нас був тиждень тиші з моменту, коли були вибиті російські війська з території України. Після тижня тиші почались поодинокі обстріли мінометні, 1-3 приходи за добу. Зараз майже щоденно відбуваються ракетні обстріли, обстріли з літаків ракетами «Повітря-земля». Продовжуються мінометні обстріли, але їх стає більше», – додав Живицький.

Останнім часом фактично щодня надходять повідомлення про обстріл армією РФ прикордоння, зокрема на Сумщині та Чернігівщині.

XS
SM
MD
LG