Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ ЄС обговорять допомогу Україні, ситуацію в Газі та Грузії


Міністри закордонних справ також обговорять санкції проти Росії
Міністри закордонних справ також обговорять санкції проти Росії

Міністри закордонних справ 27 країн-членів ЄС зустрінуться у Брюсселі, щоб обговорити війни в Україні та Газі, а також майбутні вибори у Венесуелі та новий «закон про іноагентів» у Грузії.

Саміт під головуванням високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля триватиме два дні. Очікується, що сьогодні, 27 травня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба проінформує учасників зустрічі про хід війни по відеозв’язку.

28 травня глави МЗС країн ЄС оцінюватимуть різноманітні поточні військові ініціативи. Повідомляється, що міністри матимуть можливість неформально обмінятися інформацією з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом і міністром оборони України Рустемом Умеровим, які поінформують про останні події та найнагальніші потреби України.

Міністри обговорять підтримку ЄС зусиль України захистити себе від російського вторгнення, включаючи використання прибутків від російських активів, заморожених в ЄС, для військової допомоги, пише DPA.

Міністри закордонних справ також обговорять санкції проти Росії, сказав дипломат ЄС. Наразі ЄС запровадив 13 раундів санкцій проти Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Минулого вівторка Рада ЄС схвалила використання «надприбутків від заморожених активів Росії для підтримки військової оборони та відновлення України на тлі російської агресії». Представники країн «Групи семи» також обговорюють можливість використання доходів від заморожених російських активів для допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG