Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі немає втрат серед українських військових сьогодні – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє про десять випадків порушення режиму тиші з боку сепаратистів станом на шосту вечора неділі. Постраждалих на цей час серед українських військових немає, інформують у штабі.

Обстріли зафіксовано поблизу населених пунктів Кримське, Золоте, Південне, Мар'їнка, Новомихайлівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.

Угруповання «ДНР» вечірніх зведень не публікувало. Вранці вони заявляли про 22 порушення режиму тиші з боку українських військових протягом суботи, 8 вересня.Сайт угруповання «ЛНР» наразі не доступний.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG