Доступність посилання

ТОП новини

Костенко пояснив, що означає звільнення Рівнополя для ЗСУ


Раніше сьогодні у Міноборони повідомили про звільнення Рівнополя. Фото ілюстративне
Раніше сьогодні у Міноборони повідомили про звільнення Рівнополя. Фото ілюстративне

Звільнення Рівнополя дає українським військам можливість зайняти більш вигідні позиції для подальшого розвитку наступу. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат України від фракції «Голос», секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«На Півдні у нас, в принципі, все стабільно, якщо ми беремо Херсонську область. А на Сході продовжують війська РФ вести атакувальні дії. Так, це тактично, але при цьому наші Сили оборони звільняють території. Кожний звільнений населений пункт дає нам можливість в подальшому тактично займати кращі позиції. От якраз якщо говорити про це село, це (його звільнення – ред.) дає нам можливість зайняти більш вигідні позиції для подальшого розвитку наступу уже більш глобально», – сказав він в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

26 червня у Міноборони заявили, що українські військові звільнили Рівнопіль – село на межі Донецької та Запорізької областей.

Читайте також: У Рівнополі не було жодного мирного жителя на момент деокупації – військові

Увечері 24 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на сході Збройні сили України почали наступ на кількох напрямках одночасно.

Українські війська за останні тижні звільнили вісім сіл у південній Запорізькій області та східній Донецькій області.

XS
SM
MD
LG