Доступність посилання

ТОП новини

Зв’язки з Росією та Китаєм є «життєво важливими» для Сербії – Дачич


Івіца Дачич подякував Росії за її «тверду» позицію і підтримку Сербії в питанні Косова.
Івіца Дачич подякував Росії за її «тверду» позицію і підтримку Сербії в питанні Косова.

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, який також виконує обов’язки прем’єр-міністра, заявив 21 березня, що відносини з Росією і Китаєм відповідають «життєво важливим національним інтересам» Белграда.

Дачич, виступаючи перед сербськими ЗМІ після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Москві, подякував Росії за її «тверду» позицію і підтримку Сербії в питанні Косова.

Представник Державного департаменту США у відповідь на прохання Радіо Свобода прокоментувати цю зустріч заявив, що Сполучені Штати не вважають, що будь-яка країна «повинна надавати пану Путіну платформу для просування або виправдання його агресивної війни проти України».

Івіца Дачич прибув до Москви на запрошення Лаврова, щоб відвідати товариський матч між футбольними командами Сербії та Росії. Сербська збірна є першою європейською збірною, яка зіграла в Росії від початку російського вторгнення в Україну.

Читайте також: МОК закликав спортсменів відмовитися від участі в російських «Іграх дружби»

Офіційний Белград не дотримується санкцій Євросоюзу з лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Також влада Сербії не припиняє контактів із Кремлем. Белград розраховує на підтримку Росії та Китаю в міжнародних організаціях та інституціях щодо невизнання Косово як держави.

Форум

XS
SM
MD
LG