Доступність посилання

ТОП новини

Саміт Україна-ЄС відбудеться 27 квітня


©Shutterstock
©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Під час розмови було підтверджено, що 27 квітня відбудеться Саміт Україна-ЄС. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Під час розмови Жан-Клод Юнкер повідомив, що, на жаль, змушений перенести візит до Києва, який планувався на понеділок 30 березня, через непередбачені обставини зі здоров’ям. Співрозмовники домовились погодити нові дати візиту дипломатичними каналами, а також підтвердили, що 27 квітня відбудеться Саміт Україна-ЄС», − йдеться в повідомленні.

Порошенко також звернувся до голови Європейської комісії з проханням підтримати розгляд в інституціях ЄС можливості направлення миротворчого контингенту до України в рамках Європейської політики безпеки і оборони.

Співрозмовники торкнулись питання додаткових механізмів для збільшення макрофінансової допомоги та участі ЄС в міжнародній конференції на підтримку України.

Порошенко та Юнкер також обговорили питання порядку денного саміту «Східного партнерства» у Ризі.

Президент наголосив на необхідності врегулювання питання приєднання України до Угоди про Спільний авіаційний простір і закликав Європейську комісію знайти механізми для компромісу з метою підписання цієї Угоди на одному із найближчих самітів за участю України та Європейського союзу.

XS
SM
MD
LG