Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко заявляє, що його перевіряють на екстремізм


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Один із адвокатів народного депутат України Надії Савченко, яку утримують у російському СІЗО, Марк Фейгін заявляє, що Слідчий комітет Росії почав перевірку щодо нього за підозрою в екстремізмі.

«Підтверджується, не жарт. Слідче управління по Північному окрузі Слідчого комітету веде щодо мене дослідчу перевірку через екстремізму. Через Твіттер», – написав Фейгін у своєму Twitter.

Захисник пов’язує це зі своєю роботою у справі Савченко. «Вони терпіли 9,5 місяців. Після їх завершення стало ясно, що «процес Савченко» валиться. Без усунення Фейгіна не викрутять. У 12-му вже було», – заявив адвокат.

Він запевнив, що і далі буде захищати громадянку України. «Як би ситуація не повернулась, запевняю українців і наших, я від захисту Надії не відступлюся... У нас, у Фейгіних, це не прийнято», – написав він.

Слідчий комітет Росії ситуацію наразі не коментував.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

У грудні минулого року вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня Савченко відновила голодування.

XS
SM
MD
LG