Доступність посилання

ТОП новини

Справу про ДТП у Костянтинівці направили до суду – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Головна військова прокуратура направила до суду кримінальну справу щодо військових, які скоїли смертельне ДТП у Костянтинівці на Донеччині, повідомляє прес-служба Генпрокуратура.

У відомстві заявляють, що зібранні беззаперечні докази провини двох військовослужбовців, яких притягнуто до кримінальної відповідальності.

«16 березня офіцер перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків та в порушення вимог Статуту не організував належним чином одержання та експлуатацію військового тягача, а також незаконно доручив керування ним своєму підлеглому – іншому військовослужбовцю. При цьому він достеменно знав, що підлеглий також перебуває в стані алкогольного сп’яніння і не має права керувати військовою технікою», – йдеться у повідомлені.

За даними ГПУ, військовий, який керував транспортним засобом, порушив вимоги Правил дорожнього руху, не впорався з керуванням тягача, з’їхав з дороги на узбіччя та біля знаку «Пішохідний перехід» здійснив наїзд на пішоходів.

16 березня в Костянтинівці українська військова машина наїхала на пішоходів, унаслідок чого 8-річна дівчинка загинула на місці, до лікарні потрапила жінка. Того ж дня близько ста осіб палили шини біля гуртожитку, де живуть військові, і побили кілька вікон. Потім іще близько 30 осіб перекрили вулицю біля місця пригоди й перекинули автомашину ДАІ. Через масові заворушення відкрили кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG