Доступність посилання

ТОП новини

2 квітня: обстріли на Донбасі не припиняються


З опівночі 2 квітня і до 18 години вечора бойовики 13 разів порушували режим припинення вогню, повідомляють у штабі АТО. Йдеться зокрема про Донецький та Маріупольський напрямки.

«Селище Опитне та місто Авдіївку бойовики тричі обстріляли з гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Маріуполя, о 12.20 та 12.50 злочинці вели вогонь із 82 міліметрових мінометів по нашому опорному пункту на південно-західній околиці Широкине. На Артемівському напрямку зі стрілецької зброї бандити о 9.35 та 9.50 обстріляли Ленінське. А о 9.55 вели вогонь по Майорську», – зазначив речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти, своєю чергою, заявляють про порушення режиму «тиші» українськими військовими. Едуард Басурін, який називає себе «заступник командувача корпусом Міноборони» угруповання «ДНР» повідомив, що упродовж останньої доби зафіксовано обстріли Спартака, Горлівки та Веселого з боку українських позицій. Бойовики кажуть, що українські військові використовували міномети, зенітні установки та один раз стріляли з артилерії.

Про порушення систематичне порушення режиму припинення вогню повідомляють і спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму вогню.

XS
SM
MD
LG