Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Росія виступає за відведення від лінії розмежування озброєння калібру менше 100 міліметрів


Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії
Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії

Росія активно підтримує ідею відведення від лінії розмежування на Донбасі озброєнь калібру менше, ніж 100 міліметрів. Про це заявив у Братиславі міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає «РИА Новости».

«Обговорюється можливість відведення озброєнь калібру нижче 100 міліметрів, ми це активно підтримуємо, будемо намагатися допомогти сторонам погодити такі домовленості, що, звичайно, зміцнило б взаємну довіру», – сказав Лавров.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які серед іншого передбачали відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Незадовго після зустрічі «нормандської четвірки» українські військові і бойовики оголосили про відвід важкого озброєння, зокрема ракетних комплексів, але в результаті це не припинило обстрілів на Сході. Українська сторона заявила, що сепаратисти зробили лише показові маневри, і насправді продовжують стріляти з озброєння, яке мали б відвести. Бойовики у відповідь звинувачують Збройні сили України у зриві мінських домовленостей і порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG