Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ звернулася до Росії із запитом видати Шепелєва


Олександр Шепелєв
Олександр Шепелєв

Генеральна прокуратура України звернулася до російських колег із запитом про видачу колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, запит направили 3 квітня.

Як заявили в Генпрокуратурі, Шепелєва розшукують за вчинення «низки особливо тяжких і тяжких злочинів, зокрема організацію умисного вбивства, замаху на умисне вбивство, привласнення і розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, втечу з-під варти».

19 березня цього року його затримали в Росії на території Московської області, додали у відомстві.

За даними Генпрокуратури України, Шепелєва затримали у липні 2013 року в Будапешті. У березні 2014 року його екстрадували з Угорщини в Україну. Влітку 2014 року він втік з-під варти в лікарні.

Справу проти колишнього депутата порушили в 2012 році. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів банку «Родовід» на суму понад 220 мільйонів гривень, а також у причетності до організації розкрадання державних коштів рефінансування на суму понад 315 мільйонів гривень у березні-травні 2009 року. Шепелєв категорично заперечував звинувачення на свою адресу.

Колишній депутат двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, у 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки згодом вийшов. На парламентських виборах 2012 року як самовисуванець невдало балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька область).

XS
SM
MD
LG