Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина розблокувала Twitter, YouTube і Facebook


Туреччина розблокувала доступ до Facebook, Twitter та YouTube після того, як ці сайти, згідно з рішенням турецького суду видалили речі «образливого» змісту.

Ці ресурси у Туреччині були заблоковані 6 квітня після того, як суд запровадив заборону на 160 сайтів, які опублікували зображення турецького прокурора, захопленого озброєними чоловіками, представниками лівацької організації, яку Туреччина та Захід визнали терористичною. Під час операції зі звільнення заручника, прокурора поранили і згодом він помер у лікарні.

Туреччина також погрожувала заблокувати доступ до Google, допоки адміністрація ресурсу не видалить посилання на фотографію захопленого у заручники прокурора.

У Туреччині заявили, що публікації цієї фотографії є пропагандою терористичної групи.

Туреччина тимчасово блокувала Twitter і YouTube напередодні місцевих виборів у березні 2014 року після того, як на цих сайтах з’явилися аудіозаписи, які, ймовірно, вказували на корупцію у найближчому оточенні тодішнього прем’єр-міністра Таїпа Ердогана.

Це рішення викликало обурення громадськості і міжнародну критику.

За даними Twitter, Туреччина є країною, яка з липня по грудень 2014 року надіслала найбільше запитів із вимогою видалити певні повідомлення.

XS
SM
MD
LG