Доступність посилання

ТОП новини

Яшин: російське суспільство має знати правду про Донбас


Керівник московського відділення партії РПР-ПАРНАС Ілля Яшин
Керівник московського відділення партії РПР-ПАРНАС Ілля Яшин

Керівник московського відділення партії РПР-ПАРНАС Ілля Яшин заявляє, що метою оприлюднення доповіді «Путін і війна» є розповідь російському суспільству про участь росіян у конфлікті на Донбасі.

«Я не знаю, чи наша доповідь щось змінить, але знаю, що першим кроком до зміни ситуації у нашій країні є необхідність розповісти людям правду про те, що на Донбасі гинуть російські солдати, що Путін розв’язав криваву бійню, про те, що це війна, яку необхідно зупинити. Ми спробуємо розповісти про це максимальній кількості наших співвітчизників», – сказав Яшин журналістам у вівторок, 7 квітня, у Москві на місті вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, під час вшанування його пам’яті.

Ілля Яшин після смерті російського опозиціонера Бориса Нємцова взяв на себе координацію роботи з відновлення доповіді «Путін і війна» про участь російських військових у конфлікті на сході України​.

Яшин, що єдина повна версія доповіді зберігалася на комп’ютері у квартирі Нємцова, проте жорсткий диск після загибелі політика вилучили слідчі. Але, за його словами, всі зібрані Нємцовим відомості знаходяться в безпеці, і соратники вбитого політика постараються відновити документ. За інформацією низки ЗМІ, ця доповідь містить свідчення батьків російських військовослужбовців, загиблих на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко пов’язав вбивство Бориса Нємцова з підготовкою цієї доповіді.

Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого у центрі Москви. У справі про вбивство заарештували п’ятьох людей. Всі вони заперечують свою причетність до злочину.

XS
SM
MD
LG