Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко звинуватив Тимошенко і «Свободу» у роботі на Кремль


Геращенко: Тимошенко і «Свобода» – це агенти Кремля
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

Депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко звинуватив депутата Юлію Тимошенко і партію «Свобода» у роботі на президента Росії Володимира Путіна. Такі закиди пролунали з трибуни під час парламентського засідання 8 квітня.

Геращенко також закликав «Блок Юлії Тимошенко» і «Свободу» об’єднатися з опозиційним урядом. За його словами, «для Тимошенко це не вперше». Підтримати Геращенка вийшла партія «Народний фронт» майже повним складом.

«Це брудна цинічна кампанія, яка розпочата на замовлення Путіна Юлією Володимирівною Тимошенко, партією «Свобода», – заявив він.

Геращенко також додав, що депутати, які звинувачують прем’єр-міністра й уряд, не читали звіти фінансової інспекції.

«А в них зазначено, що навіть немає прізвища, ім’я та посади прем’єр-міністра. Вони забувають сказати, що понад 6 мільярдів (гривень – ред.) – це цифри, які перевірені за часів уряду Юлії Тимошенко, за часів уряду Азарова. Там цифри по вишках Бойка, які всі забули», – сказав він.

За словами Геращенка, він вважає, що Путін не здійснюватиме повномасштабний наступ на Україну, адже зрозумів, що «український народ силою взяти не можна». Підтримуючи «п’яту колону» всередині парламенту, резюмував Геращенко, президент Росії хоче розсварити українців.

Натомість, депутат від «Свободи» Андрій Іллєнко заявив, що коаліція боїться його політичну силу. За його словами, саме «Свобода» чатує, аби уряд «не розкрадав державу».

Іллєнко: «Уряд просто намагається відволікти увагу від корупції»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Юлія Тимошенко звинувачень на свою адресу не коментувала.

8 квітня парламентський антикорупційний комітет має розглянути питання про створення спеціальної тимчасової слідчої комісії (ТСК), яка б мала розслідувати фінансові зловживання в уряді. Ініціатори створення комісії, переважно позафракційні депутати, представники ВО «Свобода», наголошують на необхідності усунення глави уряду Арсенія Яценюка від посади на час розслідування.

XS
SM
MD
LG