Доступність посилання

ТОП новини

Сенцов: «Термін 20 років мені не страшний. Епоха правління кривавого карлика закінчиться раніше»


Олег Сенцов у Лефортовському суді Москви, 8 квітня 2015 року
Олег Сенцов у Лефортовському суді Москви, 8 квітня 2015 року

Український режисер Олег Сенцов, якого утримують у Росії, заявив, що ФСБ погрожує йому ув’язненням на 20 років.

«Я впевнений, що 10 квітня мені представлять гарну, охайну справу, де буде заявлено 20 років. Цей термін мені назвали ще у перший день мого затримання. Це вирішене питання, і про це постійно говорять мені і моєму адвокату», – сказав Сенцов у середу, 8 квітня, під час засіданні Лефортовского суду у Москві.

За словами режисера, йому погрожують «важким і дуже цікавим життям у таборі», якщо він взагалі туди потрапить.

«Я не боюся цих погроз, і цей термін – 20 років – мені не страшний. Я знаю, що епоха правління кривавого карлика у вашій країні закінчиться раніше», – заявив Сенцов.

8 квітня цей суд російської столиці продовжив термін утримування під вартою українському режисеру до 11 травня. Таким чином, суд задовольнив клопотання головного слідчого управління ФСБ Росії.

(Відео користувача YouTube Грани.Ру)

Олег Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії у травні 2014 року. З того часу він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що у кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, у цій справі заарештовано ще троє людей.

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язням. На їхню думку, звинувачення проти нього сфабриковані, а режисер був затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов – активний учасник Євромайдану.

Олег Сенцов. Архівна фотографія
Олег Сенцов. Архівна фотографія

XS
SM
MD
LG