Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 17 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу проросійські бойовики17 разів обстріляли позиції українських військових, повідомляє прес-центр АТО.

За даними штабу, найбільш інтенсивні обстріли відбулися в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски та Водяне Донецької області, де сепаратисти застосовували стрілецьку зброю та артилерію.

«Неподалік Авдіївки в другій половині дня російсько-терористичні війська вели вогонь по наших позиціях із гранатометів, кулеметів, зенітної установки, танку, мінометів та артилерії калібру 122 міліметри. Після опівночі ворог зі стрілецької зброї обстріляв позиції українських військ в районі Широкине. Крім того, із мінометів були обстріляні наші позиції в районі шахти Дутовка, населених пунктів Піски та Опитне. Загалом злочинці провели 6 мінометних обстрілів, у тому числі 4 – із мінометів калібру 120 міліметрів», – йдеться у повідомлені.

На Луганщині сепаратисти з стрілецької зброї обстріляли позиції українських військових поблизу населеного пункту Кримське.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі.

XS
SM
MD
LG