Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна розраховує на підтримку США у виконанні Мінських домовленостей


©Shutterstock
©Shutterstock

Київ розраховує на підтримку США щодо виконання Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту, заявив президент України Петро Порошенко.

«Ми в Україні зараз відстоюємо глобальну безпеку та глобальну демократію. Якщо ми програємо цю битву – програє світова безпека», – сказав Порошенко у четвер, 8 квітня, під час зустрічі з американським сенатором Робом Портманом у Києві.

Портман, своєю чергою, зазначив, що виступає за те, щоб США були більш залучені до забезпечення реалізації Мінських домовленостей, повідомляє прес-служба українського президента.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі, чого теж не відбулося повною мірою.

У листопаді минулого року президент України Петро Порошенко пропонував США відновити «женевський формат» багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«Женевським форматом» називають започаткований у квітні на зустрічі в Женеві склад багатосторонніх переговорів, у яких узяли участь представники України, Росії, а також США і ЄС. Політологи й політики називають його найкращим із погляду України завдяки участі США. Пізніше виник так званий «нормандський формат», коли в переговорах брали участь чільники України, Росії, Німеччини і Франції.

XS
SM
MD
LG