Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: у штабі АТО заявляють про 18 обстрілів, а сепаратисти – про 60


У штабі АТО заявляють, що упродовж 10 квітня бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військ, здебільшого – із мінометів.

«На Донеччині ворог обстріляв зі стрілецької зброї опорний пункт українських військ в районі Опитного. Злочинці застосовували стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети і міномети в районі населених пунктів Піски, Гранітне, Майорськ і Широкине. Неподалік Березового зафіксований вогонь із бойової машини піхоти. У районі населених пунктів Гранітне та Майорськ противник п’ять разів застосував міномети калібру 120 міліметрів, чим грубо порушив Мінські домовленості», – повідомив речник штабу АТО Сергій Даленко у п’ятницю увечері.

За інформацією штабу АТО, бойовики вели обстріли позицій українських військ і у Луганській області.

«На Луганщині у першій половині дня російсько-терористичні війська обстріляли наші позиції зі стрілецької зброї, мінометів, бойової машини піхоти та зенітної установки у районі населеного пункту Кримське, а надвечір тут відбулося бойове зіткнення. Українські військовослужбовці дали гідну відсіч ворогу і змусили його відступити», – зазначив Даниленко.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойовики, своєю чергою, звинувачують українських військових у порушенні режиму «тиші» на Донбасі. За даними так званого «міністерства оборони» угруповання «ДНР», упродовж 10 квітня сепаратисти зафіксували 60 порушень режиму припинення вогню.

«Під вогонь Збройних сил України потрапили населені пункти Спартак, Жабічево, Новомар’ївка, Веселе. Масованим обстрілам знову піддалися Донецький аеропорт і Горлівка», – цитують сайти сепаратистів бойовиків угруповання «ДНР».

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG