Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вітає ухвалення законопроекту про ринок газу в Україні


Підземне газосховище на Львівщині (ілюстраційне фото)
Підземне газосховище на Львівщині (ілюстраційне фото)

ЄС вітає ухвалення законопроекту про ринок природного газу в Україні. Про це, як повідомляє прес-служба «Нафтогазу», заявив директор секретаріату Енергетичного співтовариства Янеш Копач.

«Я щиро вітаю ухвалення українським парламентом нового закону про ринок газу, який відповідає Третьому енергетичному пакету. Ухвалення цього закону завершує інтенсивний процес підготовки, в якому секретаріат Енергетичного співтовариства брав активну участь. Закон був підготовлений секретаріатом і представлений українській владі у квітні 2014 року. Цей закон істотно змінить і суспільство і політику в позитивний бік. Наступним завданням України буде практичне застосування закону. Підтримка секретаріату продовжиться і на цьому важливому етапі», – сказав Копач, якого цитує прес-служба «Нафтогазу».

9 квітня Верховна Рада України ухвалила урядовий закон про ринок природного газу. Він передбачає створення нормативної бази діяльності на ринку природного газу, створення в Україні повноцінного ринку природного газу, заснованого на засадах вільної конкуренції.

Закон також закріплює державне регулювання на ринках послуг з транспортування, розподілу, зберігання природного газу та послуг установки LNG (термінал зрідженого газу).

Документ розроблено з метою створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.

XS
SM
MD
LG