Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі тривають бої з застосуванням важкого озброєння – СММ ОБСЄ


Спостережна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про сильні бої поблизу Донецька з застосуванням важкої техніки з обох боків. Ці бої спостерігачі зафіксували зі своїх позицій у Донецьку.

«Спостерігача ОБСЄ фіксували інтенсивні збройні сутички з застосуванням танків, важкої артилерії, автоматичних гранатометів, мінометів, важких кулеметів, стрілецької зброї і легких озброєнь. З 9.35 до 15:00 спостерігачі зафіксували 1166 вибухів, головним чином, з артилерійських і мінометних снарядів. Спостерігачі ОБСЄ вважають, що зброя, калібром понад 100 міліметрів використовувалася обома сторонами під час бойових дій», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 12 квітня.

У СММ ОБСЄ також зазначають, що представники України та Росії у Спільному координаційному центрі підтвердили спостерігачам, що українська сторона, ймовірно «Правий сектор», зробила спробу наступу через лінію розмежування побіля селища Жабуньки Донецької області, що за 14 кілометрів від Донецька. «Але спостерігачі ОБСЄ не мали можливості перевірити це», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

У неділю, 12 квітня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міноборони» угруповання «ДНР» заявив, що українські військові зробили спробу танкового прориву до Донецького аеропорту побіля селища Жабуньки.

Українська сторона наразі не коментувала інформацію щодо спроби прориву побіля цього селища.

Сепаратисти повідомляють, що упродовж 12 квітня українські військові з танків нібито зробили понад 98 пострілів.

У штабі АТО повідомили, що упродовж 12 квітня бойовики 35 разів обстрілювати українські позиції. Сепаратисти, своєю чергою, заявили про 98 випадків порушення режиму вогню з боку українських військових.

Антитерористична операція на сході України триває від квітня 2014 року, українські військові протистоять підтримуваним Росією сепаратистам. У лютому в Мінську були укладені домовленості, які передбачають перемир’я і відведення важких озброєнь. Повного виконання цих домовленостей не відбулося, сторони звинувачують у порушеннях угод одна одну.

XS
SM
MD
LG