Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заперечує застосування фосфорних боєприпасів проти українських військ


Ілюстраційне фото: на півдні Смуги Гази знищують вибухами старі фосфорні боєприпаси, фото 22 березня 2010 року
Ілюстраційне фото: на півдні Смуги Гази знищують вибухами старі фосфорні боєприпаси, фото 22 березня 2010 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції називає «фейком» інформацію про нібито застосування фосфорних боєприпасів по позиціях українських підрозділів поблизу села Піски під Донецьком.

Таке повідомлення, яке поширили деякі засоби інформації, не відповідає дійсності – жодну з українських позицій не обстрілювали фосфорними боєприпасами за останню добу, наголошують у прес-центрі. «З боку терористів обстріли проводилися лише звичайними боєприпасами», – мовиться в повідомленні.

Як кажуть у штабі АТО, цю дезінформацію «вкинули» в мережу інтернету «з метою поширення панічних настроїв та викривлення ситуації, яка склалася на даний час у зоні проведення АТО».

При цьому, заявили у прес-центрі, протягом понеділка, 13 квітня, з півночі до 18-ї години вечора ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишалася напруженою: «на лінії розмежування бандформування провели 25 обстрілів позицій наших військ, у тому числі 15 – із мінометів».

«Найбільша кількість випадків порушення російсько-терористичними військами режиму тиші зафіксована на Донеччині», – заявили у прес-центрі штабу АТО.

Раніше в понеділок, 13 квітня, заяви про нібито використання фосфорних боєприпасів проти українських військ на Донеччині минулої ночі заперечили і в Генеральному штабі Збройних сил України, і в сепаратистському угрупованні «ДНР».

Раніше самі сепаратисти багато разів заявляли, ніби українські війська застосовували проти них фосфорні боєприпаси. Українська сторона категорично заперечувала це, такі заяви не знаходили підтверджень із інших джерел – за повідомленнями, найчастіше йшлося або про звичайні запалювальні боєприпаси, що не є «фосфорними», або про освітлювальні.

XS
SM
MD
LG