Доступність посилання

ТОП новини

У Криму провели обшуки у будинках кримськотатарського бізнесмена Валіляєва та його брата


У Криму у рамках розслідування кримінальної справи щодо подій 26 лютого 2014 року співробітники правоохоронних органів провели обшуки в будинках братів Веліляєвих. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив глава Центрвиборчкому Курултаю Заїр Смедляєв.

Слідчі дії проводилися в будинку відомого кримськотатарського бізнесмена і мецената, екс-депутата Верховної Ради Криму Ресуля Веліляєва і його брата колишнього депутата Білогірського міськради Ремзі Веліляєва.

«Після обшуку Ремзі Веліляєва відвезли на допит до Слідчого комітету. Через деякий час він вийшов після допиту», – повідомив Смедляєв.

За його даними, Ремзі Веліляєв проходить у «справі 26 лютого» як свідок.

14 квітня правоохоронні органи також провели обшук в будинку голови Білогірського регіонального меджлісу Мустафи Асаба, після чого його відвезли на допит.

Пізніше глава Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв повідомив про те, що в ході обшуку російськими правоохоронцями будинку Асаба були знайдені патрони, які, як стверджує Барієв, йому підкинули.

Це другий вже обшук в будинку Мустафи Асаба. У перший раз слідчі заходи правоохоронці провели 16 вересня 2014 року. Тоді, за підсумками обшуку, у Асаба були вилучені брошури релігійного характеру про кримськотатарський національний рух. Після обшуку чоловіка запросили в райвідділ поліції для бесіди.

26 лютого 2014 під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG