Доступність посилання

ТОП новини

В Україні є «чорний ринок» зброї з обох сторін конфлікту – Семен Семенченко


Семен Семенченко
Семен Семенченко

В Україні фактично діє «чорний ринок» із продажу зброї, і з обох сторін конфлікту є свої джерела збуту, заявив в ефірі програми «Донбас.Реалії» на Радіо Свобода народний депутат Семен Семенченко.

За його словами, навіть в українській армії бійці продають зброю. «Як повідомляють певні джерела, 3–4 тисячі гривень може коштувати автомат для знайомих. Це більше сприймається так – «своєму товаришкві-патріоту продали». Крім цього, є трофейна зброя. Є дуже багато випадків, коли на «Новій пошті» гранати вилучають у людей, які відправляють їх собі. По-третє, зброю продають самі сепаратисти», – каже Семенченко.

Аби запобігти цьому, народний депутат вважає, що треба щонайперше посилити контроль за пересуванням військовослужбовців. Утім, за його словами, треба не тільки вилучати цю зброю, але й треба вирішувати питання комплексно, шляхом прийняття спеціального закону – оскільки зброю люди беруть не тільки для того, щоб чинити злочини, але й із метою самозахисту.

Як приклад народний депутат наводить досвід США, Німеччини та Молдови. Один із основних моментів, вважає Семенченко, полягає в тому, щоб зброя була в усіх психічно здорових людей.

А якщо мова йде про зброю більш серйозну, зазначає народний обранець, то Україні слід іти шляхом Естонії, Швейцарії та створювати військово-патріотичні союзи. Вони зможуть виконувати свої функції у прикордонних областях.

Відео: Радіо Свобода онлайн

XS
SM
MD
LG