Доступність посилання

ТОП новини

Матеріали у справі Тимошенко знайшлися – депутат Найєм


Документи, знайдені журналістами в офісі генпрокурора після його втечі у лютому 2014 року. Частину документів Віктор Пшонка тримав у себе вдома
Документи, знайдені журналістами в офісі генпрокурора після його втечі у лютому 2014 року. Частину документів Віктор Пшонка тримав у себе вдома

Загублені раніше матеріали у справі Юлії Тимошенко знайшлися, повідомив у Facebook депутат Верховної Ради Мустафа Найєм.

«Генеральній прокуратурі та МВС знадобилися п’ять днів спільних пошуків, щоб з’ясувати, куди поділися матеріали справи після того, як представники «Правого сектору» вилучили їх із будинку екс-генпрокурора Віктора Пшонки. Увесь цей час мішки з документами перебували у Печерському райвідділі МВС у Києві, куди вони булидоправлені одразу після виселення «Правого сектору» з готелю «Дніпро», – повідомив колишній журналіст.

«Я частково бачив знайдені матеріали, і впевнений, що по них можна відновити майже всіх осіб, причетних до фальсифікації кримінальної справи проти лідера «Батьківщини», – твердить депутат Найєм.

Минулого тижня генеральний прокурор Віктор Шокін в інтерв’ю виданню Lb.ua повідомив про розслідування у зв’язку зі зникненням із відомства матеріалів з кримінальних справ стосовно екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

У жовтні 2011 року Тимошенко була засуджена на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році. Як стверджувало звинувачення, умови підписаних документів привели до матеріального збиткудержавної компанії «Нафтогаз» на 189,5 мільйона доларів.

У 2013 році Генеральна прокуратура відновила розслідування справи проти Тимошенко щодо грошей, отриманих за Кіотським протоколом. Тимошенко звинувачувалася в нецільовому використанні 380 мільйонів євро із цих сум.

XS
SM
MD
LG