Доступність посилання

ТОП новини

Станиця Луганська визнала Росію країною-агресором, а «ЛНР» – терористичною організацією


Руйнування унаслідок бойових дій біля Станиці Луганської
Руйнування унаслідок бойових дій біля Станиці Луганської

На Луганщині Станично-Луганська районна рада визнала Росію країною-агресором, а угруповання «ЛНР» – терористичною організацією. Про це інформує сайт голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«У сесії взяв участь 21 депутат (кворум становить 19 осіб), двоє з яких утрималися, а решта проголосували «за». Питання про визнання Росією агресором, а «ЛНР» – терористичною організацією розглядалося останнім і супроводжувався гарячими дискусіями. Утім, у підсумку депутати ухвалили практично одностайне рішення», – повідомляє прес-служба Москаля.

«Рішення Станично-Луганської районної ради дуже показове. По-перше, Станично-Луганський район найбільше в Луганській області постраждав від воєнних дій, по-друге, райцентр розташований на самій лінії розмежування (до найближчого блокпосту терористів від РДА менш як кілометр, а до окупованого Луганська – 12 кілометрів), тому вплив так званої «ЛНР» тут відчутний», – заявив сам Геннадій Москаль.

У січні Верховна Рада України визнала Росію країною-агресором. Після цього аналогічні рішення ухвалила низка районних і міських рад в Україні.

В угрупованні «ЛНР» рішення Станично-Луганської райради поки не коментували.

Росія заперечує свою участь у конфлікті на сході України.

На дотичну тему:

XS
SM
MD
LG