Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ заявляють, що засуджено 94 людини за терористичну діяльність


В СБУ заявляють, що станом на 18 квітня від початку АТО засуджено вже 94 людини за терористичну діяльність. Про це виданню «Українська правда» повідомив глава слідчого управління СБУ Василь Вовк.

За його словами, СБУ розслідує 4187 кримінальних проваджень, повідомлено про підозру 1179 особам.

«До суду передано 329 обвинувальних актів, засуджені 94 людини, з них більше 10 отримали терміни від 8 до 13 років позбавлення волі», – заявив Вовк.

«Серед них є шпигуни і терористи», – додав він

Також Вовк підтвердив, що для звільнення заручників іноді силовики звільняють натомість сепаратистів, але тільки тих, хто не здійснював тяжких злочинів, і це відбувається «законно шляхом зміни запобіжного заходу».

«Мова йде або про тих, хто тільки готувався до скоєння терактів, або просто вів сепаратистську діяльність», – пояснив керівник слідчого управління СБУ.

За даними СБУ, станом на 6 квітня у полоні бойовиків залишається ще близько 400 громадян України. Звільнення полонених було однією з вимог, досягнутих «нормандською четвіркою» під час переговорів у Мінську 12 лютого.

Мінські домовленості також передбачають помилування і амністію шляхом введення в силу закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв’язку з подіями, що відбувалися в окремих районах Донецької та Луганської областей України. Водночас ця заборона не поширюється на осіб, які скоїли тяжкі злочини, зокрема злочини проти людяності.

XS
SM
MD
LG