Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники закликають тиснути на Азербайджан задля звільнення активістів


Правозахисна організація Human Rights Watch закликає світову спільноту тиснути на Азербайджан задля звільнення заарештованих критиків влади і припинення репресій у час, коли Баку готується приймати Європейські ігри.

20 квітня ця правозахисна організація оприлюднила відео відомих азербайджанських журналістів та правозахисників, які були заарештовані упродовж останніх місяців.

«Європейські лідери повинні чітко заявити, що вони не направлятимуть делегації високого рівня на церемонію відкриття, допоки критики азербайджанської влади, які перебувають за гратами, не будуть звільнені і допоки влада не припинень репресій проти незалежних груп і активістів», – зазначили у Human Rights Watch.

Правозахисники наголошують, що упродовж останнього часу в Азербайджані через політичні мотиви були заарештовані активісти Лейла Юнус та її чоловік Аріф, журналістка Хадіджа Ісмаїлова, яка співпрацює з Радіо Свобода, юрист Інтігам Алієв, а також молодий активіст Расул Джафаров.

(Відео користувача YouTube HumanRightsWatch)

У заяві комісара Ради Європи з прав людини, опублікованій 20 квітня, йдеться, що справа Лейли і Аріфа Юнусів демонструє репресії, які відбуваються в Азербайджані.

XS
SM
MD
LG