Доступність посилання

ТОП новини

У Дагестані вбили лідера руху «Емірат Кавказ» Аліасхаба Кебекова


Російська влада заявляє про загибель бойовиків у Дагестані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Російська влада заявляє про загибель бойовиків у Дагестані

Влада Росії і бойовики підтверджують загибель лідера радикального ісламського угруповання «Емірат Кавказ» Аліасхаба Кебекова у Дагестані.

За повідомленням Національного антитерористичного комітету Росії, Кебеков був одним із трьох убитих ополченців, які загинули під час протистояння з російськими силовиками. Це відбулося на околицях Буйнакська, неподалік столиці Дагестану Махачкали.

Два веб-сайти, пов’язані з ісламістами на Північному Кавказі, – kavkazcenter.com і jamaatshariat.com – повідомляють, що Кебеков і двоє інших чоловіків «стали мучениками», тобто померли за релігію.

Аліасхаб Кебеков, відомий під іменем Амір Алі Абу-Мухаммад, був релігієзнавцем, якого минулого року обрали лідером угруповання «Емірат Кавказ» замість Доку Умарова.

43-річний Кебеков у порівнянні з Умаровим мав стриманішу позицію. Про смерть Доку Умарова ісламісти повідомили у березні 2014 року, пізніше цю інформацію підтвердила і російська влада.

Державний департамент США визнав Кебекова терористом минулого місяця, запровадивши проти нього санкції.

Радикальне ісламістське груповання «Емірат Кавказ» виникло на місці повстанського руху, який діяв під час воєн у Чечні, що межує з Дагестаном.

XS
SM
MD
LG