Доступність посилання

ТОП новини

«Самопоміч» заявляє про проблеми в обороні Маріуполя, звернеться до Порошенка


Єгор Соболєв про систему укріплень під Маруполем
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Народні депутати з фракції «Самопоміч», які побували на позиціях українських військових на Донеччині, мають намір передати президенту України дані щодо неналежної, на їхню думку, оборони Маріуполя. Про це представник фракції Єгор Соболєв заявив на брифінгу у Верховній Раді.

«Якщо люди в тилу сподіваються, що хтось робить великі справи для оборони Маріуполя, то Генштаб і Міноборони роблять ці справи на словах. Серйозної фортифікації для Маріуполя не починали споруджувати. З капітальних добре облаштованих укріплень є тільки одне, на всю лінію зіткнення росіянами, за умови різноманітних можливих кутів атаки. Найсмішніше, що його зробив своїм коштом місцевий бізнесмен, який втомився чекати, що це зробить держава», – зазначив Соболєв.

«Цей форт за сім днів звели за кресленнями військових інженерів, без жодних контрактів з Міноборони. Він перекриває чотири кілометри фронту, але далі обабіч нього оборонних споруд немає», – додав парламентар. За його словами, у результаті такого підходу до оборони диверсійні групи бойовиків обходять розташовані на віддалі один від одного опорні пункти і можуть атакувати їх із тилу, як, наприклад, це відбувається в Широкині.

Окрім того, Єгор Соболєв вказує на недостатню, за його словами, кількість українських військ на схід від Маріуполя, що мали б за потреби зупинити можливий російський наступ. Соболєв і його колеги по фракції закликають президента і Генштаб негайно вирішити ці проблеми.

Раніше у Міністерстві оборони прозвітували про продовження зведення оборонних рубежів для захисту можливого нападу. Ці оборонні споруди, за даними відомства, складатимуться з сотень бліндажів та окопів різного призначення, десятків опорних пунктів і вогневих споруд. У прес-службі Міноборони наголосили, що за будівельні роботи, окрім місцевих підприємств, відповідають відряджені цивільні будівельні компанії Одеської та Волинської областей. За словами керівництва сектору, під час побудови складних систем оборонних рубежів та опорних пунктів використовуються лише якісні будівельні матеріали.

XS
SM
MD
LG