Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про ядерну програму Ірану входять в останню фазу


Представники Ірану і світової спільноти почали у Відні переговори, що мають остаточно узгодити параметри згортання ядерної програми Тегерана в обмін на послаблення і врешті зняття санкцій.

У нинішній зустрічі беруть участь заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчі, заступник державного секретаря США Венді Шерман і чільний зовнішньополітичний посадовець Європейського союзу Гельґа Шмід (заступник генерального секретаря з політичних питань Європейської служби зовнішніх дій).

На пізнішому етапі до цих переговорів мають долучитися голови зовнішньополітичних відомств Ірану і шести з провідних країн світу.

2 квітня, Іран і шість із провідних країн світу на переговорах у швейцарській Лозанні узгодили у принципі політичну домовленість щодо суперечливої ядерної програми Тегерана. За нею ця програма має бути значно обмежена в обмін на скорочення і врешті повне зняття з Ірану санкцій. Тепер сторони мають провести нові переговори і до 30 червня укласти остаточну детальну угоду з усіма технічними параметрами.

XS
SM
MD
LG