Доступність посилання

ТОП новини

МВС Росії засуджує заяви голови Чечні про відкриття вогню по силовиках інших регіонів


Міністерство внутрішніх справ Росії засудило слова голови Чечні Рамзана Кадирова, який заявляв, що наказав правоохоронцям своєї республіки стріляти на знищення по силовиках інших регіонів Росії, що здійснюють операції в Чечні без його згоди й без повідомлення чеченської поліції.

Такі слова неприпустимі з боку голови Чеченської Республіки, мовиться в заяві МВС.

У Кремлі, як сказав речник президента Росії Дмитро Песков, теж ознайомилися з заявою Рамзана Кадирова, але не стали її коментувати.

Кадиров виступив зі своєю заявою, яку транслювало місцеве телебачення, ще у вівторок, 21 квітня після того, як попередніми днями у центральному місті Чечні Грозному застрелила одного чеченця поліція сусіднього Ставропольського краю і підрозділ МВС Росії. За словами Кадирова, ставропольську поліцію використали для зведення побутових порахунків між мешканцями Чечні й сусіднього Дагестану.

Після того, як про заяву Кадирова широко повідомили засоби інформації в Росії, відеозапис цього виступу зник із сайту телеканалу.

Незалежний російський інтернет-телеканал «Дождь», який зберіг це відео на своєму сайті, заявляє, що до нього вже телефонували з Чечні з погрозами й вимогами теж зняти цей запис.

Рамзан Кадиров, який у Чечні контролює місцеву поліцію й інші збройні структури, за повідомленнями, перебуває в конфлікті з силовими структурами в Москві, який останнім часом загострюється.

XS
SM
MD
LG