Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко заявляє, що не мінятиме адвокатів


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат, українська льотчиця Надія Савченко заявляє, що не має наміру змінювати адвокатів. Про це йдеться у її заяві, оприлюдненій у «Твіттері» одним із її захисників Марком Фейгіним.

«Якщо мене будуть не задовольняти мої адвокати, я сама їх звільню. Та в мене до моїх захисників повна довіра. І лінію мого захисту я повністю підтримую», – наголосила Надія Савченко.

Раніше начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк заявив, що «російські адвокати зацікавлені в тому, щоб Надя просиділа там якомога довше». Він порадив Надії Савченко, увʼязненій у Росії, погодитися на спрощену процедуру розгляду її справи.

У заяві, оприлюдненій Фейгіним у пʼятницю, Надія Савченко звертається до Василя Вовка зокрема з наступними словами: «Вас я попрошу не пхати носа в мою справу, бо ви не можете мене захистити й не хочете. При цьому перешкоджаєте захищати мене іншим. То не маєте ніякого морального права про мене говорити взагалі».

У пʼятницю Слідчий комітет Росії висунув Надії Савченко обвинувачення в остаточній редакції. Їй інкримінують пособництво у вбивстві російських журналістів і незаконний перетин кордону.

Надія Савченко відкидає всі обвинувачення, а її захист наполягає, що українку викрали з території України.

16 березня Надія Савченко відновила голодування.

XS
SM
MD
LG