Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: силовики мають притягнути до відповідальності тих, хто створює псевдомітинги


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що силовики вже отримали наказ притягнути до відповідальності тих, хто створює псевдомітинги. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Україна».

«Шахтарі мають право на протест... Але чи можемо ми дати можливість використати це право «тітушкам», які ніякого відношення до шахтарів не мають», – зазначив Порошенко.

За його словами, цю ситуацію використовують у своїх політичних інтересах «нечисті на руку політичні сили» та «окремі олігархи».

«Ті, хто буде тиснути на владу страйками, отримають по рукам», – додав він.

У 22-23 квітня в центрі Києва шахтарі пікетували адміністрацію президента, Кабмін, профільне міністерство. Крім того, вони перекривали вулицю Хрещатик. Серед тих, хто протестували і називали себе «шахтарями», були невідомі молоді люди.

Основна вимога шахтарів – відставка очільника енергетичного міністерства та погашення заборгованості з заробітної плати. Серед демонстрантів були представники як державних шахт, так і приватних, що входять в енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова. Після цього деякі експерти припустили, що акції протесту шахтарів є спробою тиску Ахметова на уряд.

Пізніше у компанії ДТЕК заявили, що публічні звинувачення компанії в організації акцій протестів шахтарів – це не що інше, як «бажання перекласти відповідальність за серйозну кризу в енергетичній галузі на приватну компанію і спроба чиновників уникнути відповідальності за бездумну політику щодо вугільників та енергетиків».

Сьогодні група народних депутатів звернулася до генпрокурора Віктора Шокіна розібратися з роллю Ріната Ахметова і його структур в організації мітингів у Києві.

XS
SM
MD
LG