Доступність посилання

ТОП новини

Польські діти у Брюсселі зібрали гроші для хворих українських ровесників


Нам казали, що треба допомогти Замбії, але ми обрали Україну – поляки в Брюсселі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

Польська секція Європейської гімназії №1 Брюсселя, де навчаються діти співробітників установ ЄС, під час Дня цієї школи провела спільно з місією України при НАТО благодійну акцію зі збору коштів для хворих українських ровесників.

Гроші призначаються для Залучанського будинку-інтернату в Івано-Франківській області, де мешкає 130 дітей, які вимушені боротися із важкими вродженими недугами. Сиротинець потребує додаткових коштів для закупівлі книжок, одягу, взуття, ліків.

Координатор Дня Європейської школи № 1 у Брюсселі від польської секції Марта Барк розповіла, що спочатку батьки інших учнів цієї багатонаціональної гімназії пропонували їм збирати гроші для шкіл в африканських країнах.

«Однією з цілей Дня школи є проведення благодійних акцій. Нам пропонували провести таку акції для допомоги дітям у Замбії чи Мадагаскарі. Але для польських дітей це дуже далекі країни, щось екзотичне й малозрозуміле. Ми подумали, що можна було б допомогти польським дітям в Україні, у цій країні є польська громада. Проте коли ситуація в Україні так різко змінилася, ми збагнули, що сьогодні всі українські діти потребують допомоги», – сказала Марта Барк.

Другий секретар місії України при НАТО Віталій Пейчев відзначив, що в Бельгії вже відбувалися схожі благодійні акції зі збору коштів для українських дітей, але донині здебільшого до цього долучалася лише тамтешня українська громада: «Ми в цьому ярмарку вперше беремо участь і були приємно здивовані пропозицією наших польських колег та друзів. Тим паче ми не могли стати осторонь від такої благородної мети – допомогти сиротинцю в Івано-Франківській області».

Наприкінці березня в бельгійському Антверпені українська громада та місія України при НАТО провели Великодній ярмарок, гроші з його продажів були передані Котовській школі-інтернату в Одеській області для дітей-сиріт із зони АТО. Загалом цей інтернат планує прийняти майже півтори сотні дітей з Луганської та Донецької області.

Сторінка проекту допомоги сиротинцю села Горішнє Залуччя Івано-Франківської області на Facebook.

XS
SM
MD
LG