Доступність посилання

ТОП новини

Непал: уже понад 2500 загиблих унаслідок землетрусів


Після першого землетрусу, Катманду, 25 квітня 2015 року
Після першого землетрусу, Катманду, 25 квітня 2015 року

У Непалі на вечір неділі, 26 квітня, повідомили про більш як 2 тисячі 500 виявлених загиблих унаслідок землетрусів. Ці дані ще вочевидь зростуть.

Також наразі відомо про більш як 6 тисяч поранених.

Близько половини жертв – у найбільш потерпілому густо замешканому регіоні долини Катманду довкола столиці країни.

За останні два дні, суботу й неділю, 25 і 26 квітня, Непал потерпів від двох сильних і низки слабших землетрусів. Головної шкоди завдав перший, суботній поштовх магнітудою 7,8. Він був найпотужнішим у Непалі за більш як 80 років. У неділю стався ще один сильний поштовх, магнітудою 6,7.

На допомогу потерпілим і на пошук жертв до Непалу прибувають рятувально-пошукові команди з багатьох країн світу, надходить гуманітарна допомога.

Ці землетруси завдали шкоди і спричинили жертви і в кількох сусідніх із Непалом країнах. Зокрема, в Індії повідомили про загибель 61 людини, жертви є також у Китаї й Бангладеш.

За даними МЗС України станом на вечір неділі, 26 квітня, було відомо про перебування в Непалі в час землетрусів 136 громадян України, з них 91 людина поки що не вийшла на зв’язок. Інформації про те, щоб хтось із громадян України в Непалі загинув унаслідок землетрусів, наразі немає. Президент Петро Порошенко доручив відправити до Непалу літак, щоб забрати додому українців, потерпілих унаслідок землетрусу.

XS
SM
MD
LG