Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував двох посадовців фіскальної служби, підозрюваних у хабарництві


Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував двох співробітників Державної фіскальної служби, підозрюваних у хабарництві, повідомляє прокуратура Київської області.

За повідомленням, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України, посадовцям встановили розмір застави в сумі 365 тисяч гривень для кожного.

Як заявили в прокуратурі, чиновники вимагали у підприємця хабар за безперешкодне відправлення пиломатеріалів на експорт в розмірі 5 тисяч гривень за кожен контейнер. Посадовців затримали при черговому отриманні коштів в розмірі 43 тисячі гривень.

Минулого місяця Кабінет міністрів України за результатами службової перевірки керівництва Державної фіскальної служби звільнив першого заступника голови служби Володимира Хоменка і заступника голови Анатолія Макаренка.

Крім того, уряд прийняв відставку глави Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, який заявив про рішення скласти повноваження.

24 лютого премʼєр-міністр Арсеній Яценюк ухвалив рішення про початок службового розслідування щодо діяльності вищих посадових осіб Державної фіскальної служби України. Саме керівництво відомства на час розслідування усунули від виконання обовʼязків. Прем'єр пояснив своє рішення скаргами бізнесу на корупційні схеми у роботі відомства.

XS
SM
MD
LG