Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін: контактна група щодо Донбасу обговорить запуск робочих підгруп


Денис Пушилін, так званий «віце-спікер» угруповання «ДНР»
Денис Пушилін, так званий «віце-спікер» угруповання «ДНР»

Денис Пушилін, який називає себе «віце-спікером» угруповання «ДНР» повідомив, що під час наступної відеоконференції Тристороння контактна група обговорить питання щодо запуску робочих підгруп.

«Найголовніше питання – це запуск підгруп та обговорення регламенту роботи підгруп, тому що без їх запуску повноцінно говорити про політичні, економічні та військові пункти не доводиться», – сказав Пушилін у понеділок, 27 квітня.

Відеоконференція запланована на середу, 29 квітня.

Наразі інші сторони контактної групи не коментували чергову зустріч.

14 квітня Тристороння контактна група у складі представників України, ОБСЄ й угруповань «ДНР» і «ЛНР» відновила переговори. Вони тривають у форматі відеоконференцій.

Сторони мають обговорити питання порушення «режиму тиші», у якому сили АТО і бойовики звинувачують одне одного. Сторони також мають вирішити питання щодо обміну полоненими, створення робочих груп щодо безпекових, політичних, економічних і гуманітарних складових Мінських домовленостей.

Українську сторону на переговорах представляє екс-президент Леонід Кучма. Участь у консультаціях також беруть посол Росії в Україні Михайло Зурабов, посол ОБСЄ Гайді Тальявіні, угруповання «ДНР» і «ЛНР» представляють Денис Пушилін і Владислав Дейнего.

XS
SM
MD
LG