Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель засудили порушення перемир’я на Донбасі


Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідери двох держав засудили постійні порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, повідомили в прес-службі президента.

Співрозмовники наголосили на необхідності повного виконання Мінських домовленостей усіма сторонами. Також вони обговорили роботу Тристоронньої контактної групи і діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Порошенко і Меркель також обговорили питання в контексті відносин Україна – ЄС та підготовку до саміту Східного партнерства у Ризі.

Раніше президент України обговорив з канцлером Німеччини можливість активізації діалогу в «нормандському форматі» для вирішення ситуації на Донбасі.

27 квітня представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявив, що 29 квітня під час наступної відеоконференції Тристороння контактна група обговорить питання запуску робочих підгруп, оскільки «без їх запуску повноцінно говорити про політичні, економічні та військові пункти не доводиться».

XS
SM
MD
LG