Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає світ надавати Україні більше допомоги


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає міжнародних донорів підтримувати Україну не лише дипломатично, а й фінансово. У виступі під час Міжнародної конференції на підтримку України в Києві він заявив, що Заходу варто надавати державі більш об’ємні пакети грошової допомоги.

«Не хочу нічого ні з чим порівнювати, але Греція вже отримала 300 мільярдів доларів: у них немає війни, немає російських танків, вони не борються з ядерною державою. Україна отримала 30 мільярдів доларів у рамках загальної підтримки МВФ, «Великої сімки», – сказав Яценюк.

Водночас, акцентує він, Україна не прагне лише брати кредити, утім хоче модернізувати власну економіку, щоб надалі обходитись без позичок.

Зокрема, голова уряду закликає міжнародних партнерів інвестувати в Україну. Найбільш привабливою галуззю, на його думку, є енергетичний сектор.

«Якщо ви захочете до цього процесу долучитися – це буде зовсім інший тип політики. Найкраща відповідь – це переформатувати енергетичну карту Європи. Всі, хто відповідає стандартам і зобов’язанням, можуть дуже просто працювати в Європі», – каже він.

Окрім того, прем’єр радить звернути увагу на сільськогосподарську галузь Україну. Яценюк резюмує, що Україні наразі потрібен власний «План Маршалла».

21 квітня Європейська комісія надала Україні невидану раніше позику на суму у 250 мільйонів євро – останній транш першої програми макрофінансової допомоги на загальну суму в 610 мільйонів євро.

XS
SM
MD
LG