Доступність посилання

ТОП новини

Будемо вдячні «Роскомнадзору» за відновлення мовлення – гендиректор ATR


Генеральний директор ATR Ельзара Іслямова
Генеральний директор ATR Ельзара Іслямова

Єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR буде домагатися отримання всіх необхідних дозвільних і ліцензійних документів для відновлення мовлення згідно з російським законодавством і буде вдячний «Роскомнадзору» за відновлення мовлення вже зараз. Про це заявила генеральний директор ATR Ельзара Іслямова, коментуючи слова керівника «Роскомнадзору» Олександра Жарова, який пообіцяв, що його відомство зареєструє ATR, якщо телеканал збере повний пакет документів, повідомляє «Крим.Реалії».

Жаров заявив, що «припинення мовлення телеканалу відбулося з ініціативи власників, які подали відповідну заявку» і додав, що готовий приїхати до Криму.

Генеральний директор ATR Ельзара Іслямова нагадала, що телеканал чотири рази подавав до «Роскомнадзору» заявку на реєстрацію, і щоразу вона супроводжувалася повним пакетом передбачених російським законодавством документів. «Ми готові шукати щастя стільки разів, скільки це буде потрібно для відновлення нашого мовлення», – зазначила Іслямова.

За її словами, колектив ATR «із натхненням сприйняв готовність Жарова приїхати до Криму». «Ми готові прийняти голову «Роскомнадзору» у себе і буквально у його присутності зібрати настільки повний пакет документів, наскільки це потрібно для довгоочікуваної реєстрації нашого телеканалу», – сказала гендиректор ATR.

Вона також підтвердила озвучену Жаровим інформацію, що кримськотатарський телеканал самостійно припинив мовлення. «Ми цього ніколи й не приховували. Справа у тому, що здійснення роботи ЗМІ на підставі документів, виданих державними органами України, на території Криму допускалося тільки до 1 квітня 2015 року», – пояснила гендиректор телеканалу ATR. Тому, на виконання вимог російського законодавства, ATR і всі інші ЗМІ, що входять до складу медіахолдингу «Атлант-СВ» були змушені зупинити своє мовлення, щоб виконати вимоги законодавства Росії і зберегти майно, «яке з великими труднощами купувалося організацією упродовж багатьох років».

«Саме з цієї причини ми 31 березня 2015 звернулися з листом до радіотелевізійного передавального центру Республіки Крим із проханням «тимчасово, до вирішення обговорюваного питання» вимкнути передавачі телеканалу ATR і радіоканалу «Мейдан», через які здійснюється ефірне мовлення. У цьому листі чітко передбачається відновлення співпраці відразу після оформлення відповідних дозвільних документів для наших ЗМІ», – сказала Іслямова.

Керівництво ATR висловило готовність негайно відновити мовлення у випадку, якщо «Роскомнадзор» надасть телеканалу письмові гарантії того, що ніяких санкцій за це не буде. «Всі наші ЗМІ від жовтня минулого року перебувають у процесі реєстрації, який затягнувся всупереч нашому бажанню. Наше прагнення зареєструватися згідно з російським законодавством не може підлягати ніякому сумніву.

«У зв'язку з цим ми були б безмежно вдячні керівнику «Роскомнадзору» за надання нам можливості відновити мовлення вже зараз, поки наша чергова заявка перебуває на розгляді у цьому відомстві. Численна аудиторія наших ЗМІ, безумовно, оцінила б такий крок влади належним чином», – зазначила Ельзара Іслямова.

1 квітня 2015 кримськотатарські телеканали ATR і «Лале», радіостанції «Мейдан» та «Лідер», що входять до складу медіа-холдингу «Атлант-СВ», припинили своє мовлення через відсутність російської ліцензії, хоча неодноразово подавали документи до «Роскомнадзору».

XS
SM
MD
LG