Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» має стати частиною Збройних сил – радник Порошенка


Бійці «Правого сектору» на позиціях у Тоненькому, Донецька область, 19 березня 2015 року
Бійці «Правого сектору» на позиціях у Тоненькому, Донецька область, 19 березня 2015 року

Добровольчий український корпус «Правого сектору» має стати частиною Збройних сил України. Про це у Facebook написав радник президента України Юрій Бірюков.

«Настав час зрозуміти, що армія виросла і зміцніла, має бути єдиною, монолітною і страшною для ворога. А для цього армія має всотати в себе найкращих хлопців України. Вони мають бути всередині армії стрижнем, цементом. З тієї простої причини, що моральні якості мобілізованих дуже часто залишають бажати кращого», – твердить Бірюков.

За його словами, «ніхто й ніколи не заперечував важливість добровольців, їхню вражаючу мотивованість і жертовність в ім’я України».

Радник Порошенка додав, що «з якихось причин командування ДУК-ПС зриває процес інтеграції в ЗСУ».

Раніше позафракційний депутат Верховної Ради Борис Філатов назвав президента України причетним до оточення військовими у Дніпропетровській області бази «Правого сектору», яку вважає «спробою роззброєння».

Увечері 28 квітня, як заявляє депутат Верховної Ради, очільник «Правого сектору» Дмитро Ярош, «особовим складом 25-ї і 95-ї бригад Збройних сил України було оточено базу 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», навколо виставлені блокпости, підтягнута важка техніка».

У Міністерстві оборони та інших органах державної влади наразі заяву «Правого сектору» не коментували.

На цю ж тему:

29.04.2015
Міноборони: заяви про блокування бази «Правого сектору» спрямовані на дестабілізацію
далі

XS
SM
MD
LG